Як відрізнити справжній шоколад (відео)

2019-07-12 12:34:11
483 1
Смачний та енергетичний, білий, чорний і молочний. Сьогоднішній День шоколаду відзначають усі ласуни та ласунки. Із какао-бобів тропічної Південної Америки та Африки створено неймовірний продукт, що користується шаленою популярністю.



«Шоколад корисний тим, що він дуже добре покращує настрій. Під час розумових навантажень ми маємо з’їсти чорний шоколад. Якщо болить горло, можна з’їсти трохи розтопленого шоколаду. Бо він дуже добре впливає на голосові зв’язки», – розповідає Ольга Петрів, шоколатьє.

Вибираючи шоколад, важливо не помилитись. Адже підробок удосталь. Пальмова, кокосова олії, інші рослинні жири можуть завдати шкоди здоров’ю.

«За смаком він не буде надто відрізнятись, проте не дуже корисний для нашого організму», – відзначає Ольга Петрів, шоколатьє.

Шоколатьє дають кілька порад, як відрізнити справжній шоколад. Водночас зазначають: інколи варто дивитись не лише на ціну, але й на склад продукту.

«Коли ви ламаєте плитку шоколаду, повинен бути характерний хрускіт, так, як ми пальцями хрустимо. Поверхня має бути глянцевою, сам розріз матовим. І ще: шоколад тане за температури нашого тіла. Якщо ви його покладете до рота, то він має повільно та приємно танути. Якщо він тане надто швидко, отже, туди додають якісь рослинні жири», – говорить Ольга Петрів, шоколатьє.

Шоколад – це какао-боби та цукор. Білий шоколад – це ще й шоколадне масло. Решта складових так званої шоколадки – це продукт нашої фантазії, у своєму складі він може мати і фрукти, і мармелад, і горішки тощо. Та й за формою може бути різним – починаючи від кілограмових плиток і закінчуючи романтичним серцем або ж колекцією для дорослих. Відвідувачі «Львівської майстерні шоколаду» заряджаються в цьому солодкому клондайку позитивною енергією.

«Це те, чим можна розбавити свої сірі будні, якщо вони інколи настають».

«Шоколад завжди приносить радість, його люблять як дорослі, так і дітки».

«Він просто солодкий. Що може бути смачніше за солодощі?».

Виготовити шоколад можна і в домашніх умовах. Головне – мати якісну сировину. Шоколадні майстер-класи для дітей проводять і в «Львівській майстерні шоколаду». Адже що може бути смачніше для дітлахів, ніж солодощі, створені власними руками?

Сюжет: Cheline TV

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

комментарии (1)
Anonim2019-07-15 18:40:17 ответить

...." Шоколад %u2013 це какао-боби та цукор. Білий шоколад %u2013 це ще й шоколадне масло".---------- в белом шоколаде нет какао . там сахар. сухое молоко и масло-какао. А в черном как раз присутствует какао -масло .

Оставить комментарий

Имя
Комментарий
другие новости
У Бобровиці на одній із дільниць результати голосування визнали недійс... 2019-07-22 20:15:07 На 209 окрузі Зуб обійшов Гунька 2019-07-22 18:46:01 Володимир Федорок звинуватив журналістів у відсутності кворуму ОВК 206... 2019-07-22 18:35:10 Запрошуємо на свято грудного вигодовування! 2019-07-22 17:48:19 Теперь на территорию "Нивы" можно заехать на авто с ул. Всехсвятской 2019-07-22 17:22:40 Звільнені бібліотекарі Чернігівського Національного педуніверситету пр... 2019-07-22 17:13:35 Поламані ноги та голосування без документів: подробиці виборчого дня у... 2019-07-22 16:34:51 В день выборов в Славутиче зарезали мужчину 2019-07-22 16:24:40 Шок: по больницам возили, а ребенка убили? (видео) 2019-07-22 16:11:17 Як проходить тренування професійного боксера Дмитра Митрофанова (відео... 2019-07-22 15:56:30