Оголошення

Дитсадівські шеф-кухарі відкрили секрет приготування найулюбленішої страви дітей

2021-11-17 11:45:06
2532 2
Усі ми родом з дитинства, з того неповторного і чарівного часу, коли не тільки дерева були великими, а найбільшою втратою вважалася зламана чи загублена іграшка.Пам’ятаєте, якими смачними були колись звичайнеі шкільні котлети. А багатьом з дорослих навіть сьогодні при згадці про дитячий садок спогади вихоплюють неповторний аромат ванільної запіканки. Завітавши до Носівського ДНЗ №1 «Барвінок», ми попросили працівників кухні поділитися секретами своєї майстерності та вміння зі звичайних продуктів створювати справжні шедеври, смак яких, безсумнівно, залишиться у пам’яті їхніх маленьких вихованців на все життя.


На знімках: дитсадківські майстрині кулінарії : Ольга Кумко та Тетяна Биличко; Ірина Грищенко та Ганна Криворот; смачний сніданок вибагливим вихованцям

— Щодня наш заклад відвідують близько двохсот малят, — починаємо розмову із завідуючою закладом Наталією Бичук. — Для них позмінно готують два кухарі — Ольга Кумко, Ірина Грищенко, їм допомагають помічники кухаря Тетяна Биличко і Ганна Криворот. І хоч Ольга працює в нас вже досить давно, а Ірина — молодий спеціаліст, можу сказати одне — обидві жінки зарекомендували себе як кваліфіковані фахівці, відповідальні, енергійні, у кожної свої кулінарні секрети, завдяки яким страви завжди виходять смачними, — схвально відгукується про своїх підлеглих.

Зазирнувши на кухню, одразу стає зрозуміло, що тут панує своя робоча атмосфера, а сама кухня — такий собі механізм, де кожен знає свої обов’язки та відчуває особливу відповідальність за якість і смак приготованої їжі, адже її куштуватимуть найменші гурмани. Робота тут кипить безперебійно. Тільки-но роздали по групах сніданок, а на плиті вже парують заготовки до обідніх страв.

— Їжа готується три рази на день — сніданок, обід і полуденок. Меню розробляється медичним працівником, денний раціон збалансований та складений з урахуванням дитячих смаків і вікових особливостей організму дитини. Включено багато овочів, а також риба, м'ясо, молочні продукти, — відзначає комірник садочка Лариса Гунько, — Готуються страви з дотриманням норм харчування дітей дошкільного віку та у відповідності з інструкцією з охорони життя і здоров'я дітей. Меню досить різноманітне та включає в себе супи, каші, салати, рибні та м’ясні страви, випічку.

Самі ж майстрині кулінарії Ольга Кумко та Ірина Грищенко скромно зазначають, що різномаїття корисних та смачних страв з якісних продуктів на столиках вихованців садочку — це результат спільної та відповідальної роботи всього дружнього колективу ДНЗ «Барвінок».

— Я просто виконую свою роботу. Люблю готувати, адже їжа приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій. А готувати для діток вдвічі приємніше. Тут важливо не просто з’єднувати інгредієнти відповідно до технологічних карт, а готувати з любов’ю, щиро прагнути, аби страви були корисними і радували дітей. Найбільше ж задоволення спостерігати за тим, як дітки насолоджуються стравами та бачити їхні щасливі посмішки. Тоді розумієш, що недаремно займаєшся тим, що любиш, — посміхається Ольга Кумко.

— Найцікавіше, коли в твоїх руках народжується якийсь «шедевр», — вишукана страва або звичайна, але з новим інгредієнтом, тому смак вже зовсім інший. Тому, головне, не боятися експериментувати. Коли готуєш страву з любов’ю, то вона обов’язково вийде смачною, — ділиться професійними секретами Ірина Грищенко та додає, — Смачно поїсти любить кожен, тому можна сказати, — щастя живе на кухні і я безмежно рада ним ділитись.

А ще дитсадківські шеф-кухарі відкрили нам секрет приготування найулюбленішої страви діток — сирно-манного пудингу з родзинками. Тож пропонуємо приготувати його і нашим читачам.

Інгредієнти:

Сир кисломолочний - 840 гр;
Крупа манна - 120 гр;
Яйце - 2-3 шт.;
Цукор - 120 гр;
Молоко - 30 гр;
Родзинки - 100 гр.

Спосіб приготування: В окріп (10-20 мл на одну порцію) тонкою цівкою засипають манну крупу і, постійно помішуючи, заварюють.

У протертий кисломолочний сир додають розтерті з цукром жовтки, охолоджену заварену манну крупу, сіль, промиті та обсушені родзинки, ванільний цукор і все ретельно перемішують. Після цього обережно вводять збиті густу піну яєчні білки.

Отриману масу викладають на змащений олією і посипаний пшеничними сухарями лист. Поверхню виробу розрівнюють і випікають у духовій шафі протягом 25-35 хвилин. Гарячий пудинг змащують сметанним соусом( 200 грамів сметани змішати з 30-50 гр. цукру й довести до кипіння на маленькому вогні.

Джерело: газета "Носівські вісті" №41 (9743) від 14 жовтня 2021, Марина Зуб

Хочете отримувати головне у месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram.

коментарі (2)
виктор2021-11-17 19:56:27 відповісти

А сделать манную кашу детсадовские шеф-повара могут без комочков ? :-)

Anonim2021-11-18 23:48:42 відповісти

Котлеты, запеканка или пудинг? Нам никакого "пудинга" вообще никогда не давали (

Залишити коментар

Ім'я
Коментар
інші новини
Омелянівський пункт здоров'я «реанімовано» 2025-05-15 14:59:15 У В’юнищі на Чернігівщині, де народився Олександр Довженко - нова сист... 2025-05-15 14:45:18 Чернігівські волонтери до Дня вишиванки поновили орнамент біля драмтеа... 2025-05-15 14:21:35 Садочок №19 відремонтували за 700 тисяч євро, дітей набрали, але не ві... 2025-05-15 14:14:33 У Седневі на Чернігівщині лось застряг в огорожі садиби Лизогубів (фот... 2025-05-15 13:55:32 СБУ поділились скріншотами переписки з подругами Наталки Чернобай (фот... 2025-05-15 13:24:25 На Чернігівщині попрощалися з трьома захисниками: Павлом Бахмачем, Оле... 2025-05-14 15:25:36 Наталці Чернобай, яка раділа смертям чернігівських військових на кладо... 2025-05-14 15:13:29 Чернігівець Олексій Ануля презентував книгу, де описав свою історію пе... 2025-05-14 14:54:50 Керівника патрульної поліції Чернігівщини перевели на Рівненщину: хто ... 2025-05-14 11:41:33