Що смачніше: самогонка, спирт чи горілка?
2019-11-05 13:50:53


Врожай зібрали, тепер можна і відзначати. І День автомобіліста, і День працівника сільського господарства, і всі інші свята, що наближаються. Без чарки не ті веселощі. То що будемо наливати? Що смачніше?

«Самогон є самогон, людина жене для себе»
Микола Семиліт, водій Корюківського лісгоспу, Корюківка:
— Дружина — бухгалтер, я працюю водієм. Щодня потрібно за кермо. Та і своя машина є. Не до випивки. Родина у нас велика. Тільки коли збираємося гуртом, на свято, не гріх і випити. Самогон є самогон, людина жене для себе. Можна з цукру, він класичний. Я ж віддаю перевагу медовусі. У мене є бджоли. Готую такий спотикач, що відразу з ніг валить, а як посидіти трохи — розвиднюється. Найкращий напій той, що приготовлений власноруч. Знаєш, з чого він, технологію. Бо нині стільки фальсифікату. Чого тільки не намішають. Знаю, у нас хлопці то там, то там розведений спирт купують, а потім труяться.
Розкажу історію про казенку. Я виховувався в інтернаті у Чернігові на Подусівці. Подружилися з хлопцями. Вже не один десяток літ минув, а ми товаришуємо. Якось на вихідних приїхав у Чернігів, зустрілися з товаришами, купив у магазині пляшку горілки. Все, як годиться, етикетка, акцизна марка. Відкрили, а воно таким чимером поперло, що нас ледь не знудило. Вилили ми те пійло, аби ніхто не отруївся.
«П'ю тільки пиво»
Петро Будик, пенсіонер, Чернігів:
— Я вже близько тридцяти років не п’ю горілки. Ні, не кодований. Боюсь. У дев’яностих їздив на заробітки на Західну Україну. Я будівельник. Хлопці сходили до попаді, вона спиртом розведеним торгувала. Купили каністру. Як випили, у мене і ще одного мужика зір пропав. Добре, що бригадир нас швиденько до лікарні доставив, там нас відкапали. Сказали, що таке буває від технічного спирту. Могли сліпими на все життя лишитися. Тепер п’ю лишень пиво. Пиво без горілки — це не гроші на вітер. Якось же треба розслаблятися.
Найкрасивіший — із шовковиці
Григорій Варчак, директор Чернецької ЗОШ, Талалаївський район:
— Звичайно, краще до свят самому самогону вигнать. На ранок після святкування встаєш — як нічого і не було. Це при тому, що самогон у нас женуть 52-55 градусів. Але чистий, як сльоза. Крім звичного, із цукрового буряка, женуть із абрикос, шовковиці, слив, винограду, пасічники — медовий. Як на мене, найсмачніший і найкрасивіший — шовковичний. Він такий темнуватий, ароматний. Запасаємося ним на рік з літа.
Мені — вино, покійному діду було без різниці
Марія Карпенко, пенсіонерка, Ніжин:
— Я міцних напоїв не п’ю взагалі. Можу інколи вина червоного пригубити, та й то вже не до нього, бо тиск постійно скаче. А діду покійному було все одно. Він міг і горілку, і спирт, і самогон випити. Як помер, мене діти до себе в місто забрали, а з ним не хотіли, бо любитель чарки був. Якщо поможе сусідам, ті пляшку поставлять. Добре, що не буйний був. Тільки бурчить, як хильне. Через те свою горілку майже не гнали. Як треба випивка — купляли.
Жінкам на смак однаково. Але самогон ще й смердить
Олена Нестеренко, вихователька дитячого садка, Вишневе, Ріпкинський район:
— Краще вже горілка. Не самогон точно: він кріпчий, і запах той не терплю. Хоча його настоюють, на шкарлупах горіху, на корені калгану. Тоді, кажуть, корисним робиться. Я гостям на стіл завжди горілку ставлю. Так заведено. Бо спирт і самогон не кожен питиме.
Горілку і самі робимо, зі спирту. Таку, що від магазинної не відрізниш. Спирт розводиться з водою і додається цукор, розтертий з лимоном. Щоб глюкоза була. Мужчини кажуть, тоді м’якша. А нам, жінкам, вона вся однакова.
Сам не п'є і нам не дає
Ніна Ремінець, Архипівка, Семенівський район:
— Чоловік мій вже років 15 не п’є зовсім, відтоді, як в аварію попав. І нам не дає. А нам і не треба. Хіба що в компанії, на велике свято чи день народження. До нього чоловіки чіпляються: «Васильовичу, давай...» А він: «Я напився, тепер видихаю». І ні чарки. Як де сидим, у нього свій напій завжди. Я в гостях трохи горілки можу випити. Спирту — ні, страшно. Мало людей од його пропало? Хто знає, якого там спирту накаламутили. Краща горілка — та, що з магазину.
Тижневик «Вісник Ч» №44 (1746), 31 жовтня 2019 року

«Самогон є самогон, людина жене для себе»
Микола Семиліт, водій Корюківського лісгоспу, Корюківка:
— Дружина — бухгалтер, я працюю водієм. Щодня потрібно за кермо. Та і своя машина є. Не до випивки. Родина у нас велика. Тільки коли збираємося гуртом, на свято, не гріх і випити. Самогон є самогон, людина жене для себе. Можна з цукру, він класичний. Я ж віддаю перевагу медовусі. У мене є бджоли. Готую такий спотикач, що відразу з ніг валить, а як посидіти трохи — розвиднюється. Найкращий напій той, що приготовлений власноруч. Знаєш, з чого він, технологію. Бо нині стільки фальсифікату. Чого тільки не намішають. Знаю, у нас хлопці то там, то там розведений спирт купують, а потім труяться.
Розкажу історію про казенку. Я виховувався в інтернаті у Чернігові на Подусівці. Подружилися з хлопцями. Вже не один десяток літ минув, а ми товаришуємо. Якось на вихідних приїхав у Чернігів, зустрілися з товаришами, купив у магазині пляшку горілки. Все, як годиться, етикетка, акцизна марка. Відкрили, а воно таким чимером поперло, що нас ледь не знудило. Вилили ми те пійло, аби ніхто не отруївся.
«П'ю тільки пиво»
Петро Будик, пенсіонер, Чернігів:
— Я вже близько тридцяти років не п’ю горілки. Ні, не кодований. Боюсь. У дев’яностих їздив на заробітки на Західну Україну. Я будівельник. Хлопці сходили до попаді, вона спиртом розведеним торгувала. Купили каністру. Як випили, у мене і ще одного мужика зір пропав. Добре, що бригадир нас швиденько до лікарні доставив, там нас відкапали. Сказали, що таке буває від технічного спирту. Могли сліпими на все життя лишитися. Тепер п’ю лишень пиво. Пиво без горілки — це не гроші на вітер. Якось же треба розслаблятися.
Найкрасивіший — із шовковиці
Григорій Варчак, директор Чернецької ЗОШ, Талалаївський район:
— Звичайно, краще до свят самому самогону вигнать. На ранок після святкування встаєш — як нічого і не було. Це при тому, що самогон у нас женуть 52-55 градусів. Але чистий, як сльоза. Крім звичного, із цукрового буряка, женуть із абрикос, шовковиці, слив, винограду, пасічники — медовий. Як на мене, найсмачніший і найкрасивіший — шовковичний. Він такий темнуватий, ароматний. Запасаємося ним на рік з літа.
Мені — вино, покійному діду було без різниці
Марія Карпенко, пенсіонерка, Ніжин:
— Я міцних напоїв не п’ю взагалі. Можу інколи вина червоного пригубити, та й то вже не до нього, бо тиск постійно скаче. А діду покійному було все одно. Він міг і горілку, і спирт, і самогон випити. Як помер, мене діти до себе в місто забрали, а з ним не хотіли, бо любитель чарки був. Якщо поможе сусідам, ті пляшку поставлять. Добре, що не буйний був. Тільки бурчить, як хильне. Через те свою горілку майже не гнали. Як треба випивка — купляли.
Жінкам на смак однаково. Але самогон ще й смердить
Олена Нестеренко, вихователька дитячого садка, Вишневе, Ріпкинський район:
— Краще вже горілка. Не самогон точно: він кріпчий, і запах той не терплю. Хоча його настоюють, на шкарлупах горіху, на корені калгану. Тоді, кажуть, корисним робиться. Я гостям на стіл завжди горілку ставлю. Так заведено. Бо спирт і самогон не кожен питиме.
Горілку і самі робимо, зі спирту. Таку, що від магазинної не відрізниш. Спирт розводиться з водою і додається цукор, розтертий з лимоном. Щоб глюкоза була. Мужчини кажуть, тоді м’якша. А нам, жінкам, вона вся однакова.
Сам не п'є і нам не дає
Ніна Ремінець, Архипівка, Семенівський район:
— Чоловік мій вже років 15 не п’є зовсім, відтоді, як в аварію попав. І нам не дає. А нам і не треба. Хіба що в компанії, на велике свято чи день народження. До нього чоловіки чіпляються: «Васильовичу, давай...» А він: «Я напився, тепер видихаю». І ні чарки. Як де сидим, у нього свій напій завжди. Я в гостях трохи горілки можу випити. Спирту — ні, страшно. Мало людей од його пропало? Хто знає, якого там спирту накаламутили. Краща горілка — та, що з магазину.
Тижневик «Вісник Ч» №44 (1746), 31 жовтня 2019 року
Хочете отримувати головне у месенджер? Підписуйтесь на наш
Telegram.
Залишити коментар
інші новини
У лікарні помер чоловік, який зазнав поранень під час нічної атаки БпЛ...
2025-06-04 12:36:47
Училище з Чернігова представило свою колекцію одягу в Мілані
2025-06-03 15:05:12
«Живий!»: чернігівець, поранений під час атаки БПЛА, відмовився від го...
2025-06-03 14:52:41
Чернігівські музеї вивозять свої експонати. Чи не закриватимуться вони...
2025-06-03 14:46:48
Мама і донька виїхали з двома сумками до Городні з Херсонщини, а серце...
2025-06-03 12:35:38
У Чернігові запрацювали пришкільні літні табори
2025-06-03 12:18:18
СБУ та Нацполіція викрили у Чернігові масштабну схему для ухилянтів: с...
2025-06-03 11:52:47
Житель Чернігова, будинок родини якого зруйнував російський шахед звер...
2025-06-03 11:43:04
На прикордонні Чернігівщини внаслідок російських атак одна людина заги...
2025-06-03 11:28:43
У Чернігові на час ліквідації наслідків нічної атаки внесені зміни до ...
2025-06-03 11:20:42
Ой не знаю. Все такое вкусненькое.
При брожении сахарозы кроме этанола образуются и высшие спирты и др.продукты брожении так зазываемые "сивушные масла" При брожении моносахаридов (глюкозы . фркуктозы) сивухи образуется значительно меньше .Поэтому самогон из зерна и меда намного мягче . А вот вино из винограда ИЗАБЕЛА - содержит метанол . потому что эта ягода богата на пентозы (мякоть хрящеватая, слишком желеобразная) .С точки зрения наименьшей вредности -самый щадящий вариант это спирт . в смысле чистая водка . там минимум побочных веществ.
У кумы у моей и коньяк всегда вкусный и сама кума ничё так...
Самогонка лучше всех, Из пророщенного ячменя. И перегнать два раза, а потом пусть в дубовой бочке постоит лет пять
Перегонка ничего не даст . Только ректификация. Кстати даже в самом начальном по чистоте "спирт высшей очистки" . содержание кетонов. альдегидов. высших спиртов ит.д. не больше чем минус десять 4-й степени .Никакая перегонка этого достичь не сможет. Да хоть 10 раз . А про "Базис" "Экстра" "Люкс" "Альфа" даже не мечтать .
Зато от спирта привыкание, а от самогона хорошего - нет. Не химией одной наука)))
А я мартини люблю ))
Я выписываю спирт у нормальных поставщиков уже пять лет,развожу 400гр глюкоза, 1дитр,600гр вода и все это заливаю 1литром спирта,получается прекрасная водка, лучше чем магазинная,голова по утрам не болит и пьется мягко и легко,как то так...
Совет -- добавьте туда еще 1-2 чайных ложек уксуса . будет класс .
зачем так много глюкозы?
Наверное лишний ноль втулил . А может на ликер . понимаете ли . нашу так сказать домашнюю Самбуку замахнулся ))
Главное всё это запить пивасиком изобильно и будет прекрасно
В пивасике есть хмель . а хмель содержит смолу лупулин а в нем 8-пренилнарингенин %u2014 вещество, относящееся к классу фитоэстрогенов %u2014 женских половых гормонов , что придаёт пиву (хмелю) эстрогенную активность. Конечно он уступает по активности стероидным гормонам и синестролам . но тоже снижает выработку андрогенов (антагонист) и снижает либидо . жирок растет по женскому типу--на бедрах и талии и молочных железах . Пейте водку без пива.
вкуснее всего мясо :)