Таку кутю ви ще не готували: різдвяний рецепт від ресторану «Torre»
2025-12-24 16:03:42
166
0

Різдвяна кутя — окраса будь-якого святкового столу, найважливіша з 12 традиційних страв.
Сьогодні всі господині мандрують інтернетом у пошуках найкращого рецепту. А який нам сьогодні запропонує су-шеф ресторану «Torre» Таміла Орленко?
— "Я сьогодні хочу запропонувати більш сучасний рецепт. Це рецепт із булгура", — розповідає Таміла.
Булгур — це не лише смачна і приваблива на вигляд крупа. Цей злак також надзвичайно корисний, адже багатий на вітаміни групи B, мінерали та клітковину. Булгур не вирощують як окрему культуру — його виготовляють із твердих сортів пшениці. Тож ця крупа може стати гідною та корисною альтернативою традиційним зерновим.
Основний інгредієнт приготували за кадром — на це пішло 20 хвилин, розповідає Таміла Орленко. На 250 г крупи використали 630 мл води. Кашу варили, як зазвичай.
— "Він має бути доведений до готовності, щоб не був глизявий. А коли вихолоне, ми додаємо інгредієнти: мак, ізюм, горіхи, журавлину і мед", — каже Таміла.
Це ексклюзивний рецепт, ділиться су-шеф. Народився він у ресторані «Тorre» напередодні Різдва.
— "Ми його вигадали самі, спробували. Дуже смачно і рекомендуємо всім", — ділиться Таміла.
Тож господині цього Різдва можуть похизуватися авторським рецептом. Серед традиційних інгредієнтів — мед, корисний замінник цукру.
— "Замість цукру додаємо мед. Він більш насичений, більше дає смаку",— зазначає Таміла.

— "Журавлина трошки кисленька і якраз врівноважує солодке, додає кислинку. Смак виходить більш насичений", — підкреслює Таміла.
Доповнюють кутю родзинки, горіхи та мак — поєднання, що надає страві особливого святкового характеру.
— "Додаємо горіхи для смаку, ізюм і мак. Зазвичай беремо мак, перемелюємо і запарюємо його — тоді він дає свій особливий смак", — каже Таміла.
Різдвяна страва світла, як прийдешнє свято, а ще — дуже смачна, додають у ресторані. Кутя з булгура відрізняється від звичної.
— "Булгур має свій особливий смак. І коли в нього додаєш усі ці інгредієнти, він усе одно відрізняється від пшениці чи перловки", — говорить Таміла
Готуємо кутю до подачі на різдвяний стіл. Таміла Орленко прикрашає страву цукатами та горіхами.
На Різдво оберіть для себе найкращий рецепт. Можливо, це та сама кутя, якою пригощала ще бабуся, або новий родинний рецепт, традицію якого започатковуєте саме ви. Тим, хто шукає щось нове і незвичне, варто взяти на замітку авторський варіант куті від ресторану «Тorre».
До речі, 25 грудня скуштувати цю страву від шефа можна, завітавши до «Torre». Ресторан має таку традицію: на Різдво пригощати гостей кутею. Тож приходьте і смакуйте.
Джерело: ТК "Прилуки"
Хочете отримувати головне у месенджер? Підписуйтесь на наш
Telegram.
Залишити коментар
інші новини
Історія кохання прилуцьких сурикатів Мотрі та Славка з Прилук поки що ...
2025-12-24 17:09:07
Забудовник «Афганського будинку» у Прилуках розповів, чого його роками...
2025-12-24 16:32:22
Таку кутю ви ще не готували: різдвяний рецепт від ресторану «Torre»
2025-12-24 16:03:42
51-річний водій тягача «DAF» збив насмерть 38-річного велосипедиста в ...
2025-12-24 15:20:18
Розгляд апеляції щодо запобіжного заходу поліцейській у справі про сме...
2025-12-24 15:12:11
Міські служби Чернігова ліквідовують наслідки ударів ворожих безпілотн...
2025-12-24 14:55:02
24 грудня Чернігів знову атакували безпілотники
2025-12-24 14:45:52
25 грудня замість 7 січня: як чернігівці звикають до нової дати Різдва
2025-12-24 11:57:34
Мультиспортивну арену з тренажерами встановлено в Чернігові завдяки мі...
2025-12-24 11:41:06
Ніжинський депутат вимагав у підприємця 5000 доларів, щоб вирішити пит...
2025-12-24 11:33:31



