Оголошення

А яка ваша улюблена страва?

2014-11-03 16:26:11
14306 1
А яка ваша улюблена страва?
З городів усе зібрали, вибори провели. Саме час смачно готувати, відбувати храми, дні народження, а там і зимові свята не забаряться: Варки, Савки, Миколая. На Сході війна, наші хлопці на фронті, і це постійна тривога і незагойна рана. Але тільки сльозами і розпачем ми їм не допоможемо. Треба триматися. В очікуванні наших з АТО і зимових свят запитання на цьому тижні таке:

Оксана Михайлюк, випускниця Чернігівського медичного коледжу, зубний технік, с. Чернецьке Талалаївського району:
— Моя улюблена страва — фарширована картопля. її в нашій родині готую лише я. Іншим не дозволяю :).
Беру десять картоплин, чищу. У кожній цілій картоплині роблю по три-чотири надрізи-кишеньки глибиною до сантиметра. У кишеньки кладу начинку. Вона така. Ріжу філе курочки або качечки тоненькими маленькими шматочками. Так само ріжу сало або, якщо є, балик. Чотири зубчики часнику, кріп, петрушку — подрібнити. У цю зелень додати перець, олію, сіль, приправи до м'яса за смаком. Змішати отриману суміш з салом та філе. Фаршировану картопельку змащую олією та кладу у миску, вистелену фольгою. Випікаю у духовці протягом години при температурі 180-200 градусів. Смакота ще та!

Віктор Павлюк, військовослужбовець у відпустці, Мена:
— У будні люблю червоний український борщ. Чоловіки не дуже захоплюються борщем з квасолею, і я, як мужчина, також. їм не з пампушками і часником, а зі звичайним свіжим хлібом. Найсмачніший готує дружина, вона в мене справжня господиня. А на свята подобається ласувати дерунами зі сметаною.

Катерина Худобець, фрілансер*, Ніжин:
— Смачнішої страви, ніж суші (суші — японська страва, приготована з рису та морепродуктів) та роли (різновид суші, особливістю яких є скручування страви у рулет, який потім розрізають на шматочки), як на мене, не існує. Уперше спробувала їх у суші-барі у Ніжині. Вони називалися «Чорний дракон» з вугром, ікрою та кунжутом.
Готую суші і вдома. Мої фірмові — із сиром, лососем, свіжим огірком та кунжутом. Для приготування використовую круглий рис, який варю до липкого стану. Коли готую рис, додаю трохи винного оцту і соєвого соусу. Суші смачні з маринованим імбиром, васабі (японський хрін) і соєвим соусом.

* Фрілансер — вільнонайманець, який сам шукає собі проекти, може одночасно працювати на декілька фірм.

Рустам Султанов, приватний підприємець, Чернігів:
— Дуже подобається страва сичуанської кухні. Сичуань — провінція на півдні Центральної частини Китаю. Страву, що стала улюбленою, часто куштував у маленьких простих ресторанчиках у цій країні. Із задоволенням тепер готую вдома. Куряче філе ріжу маленькими кубиками і припускаю на сковорідці. Туди ж кладу арахіс і перець чілі. Все добре підсмажую, додаючи прянощі. В Китаї цю страву приправляють сумішшю різноманітних, не менше десятка видів. Три роки тому велика тарілка цієї страви коштувала два з половиною долари (за сьогоднішнім курсом це приблизно 32,5 гривні). Ще люблю готувати омлет із курячих яєць з помідорами. Це також популярна їжа в Китаї. Проста, смачна і поживна.

Ольга Гайдай, пенсіонерка, с. Городище Менського району:

— Найбільше люблю налисники з яблуками-п'ятихвилинками. На три кілограми яблук треба три кілограми цукру. Нарізала яблука, вони настоювалися за ніч, пускали сік. П'ять хвилин варила. А тоді смажила на невеликій сковорідці налисники. На них — чайну ложку варення, і загортала. Чоловікові дуже подобалося. От тільки Бог діток і внуків не дав, щоб побалувати.
А взагалі рідко щось смачненьке вдавалося приготувати. Я була медпрацівником, ні вихідних, ні свят не мала. Раз уночі перу — виклик, комусь погано. Все покинула і поїхала. Так і з їжею: почну готувати — викликають. Ото зазвичай супи, борщі, картопля, каші. І все. На свята навіть нічого не виготовляла.
А зараз уже років два і налисників не смажу — зір пропав. Кажу: «Поки стежку бачу, і слава Богу».

Тижневик «Вісник Ч» №44 (1486)

Хочете отримувати головне у месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram.

коментарі (1)
zyklon2014-11-03 16:54:57 відповісти

В с.Соколовке  -- уха из печи и в чугунка , из сущика (вяленая и подкопченная плотва  на соломке в печи ) .Ну...ууу. ..это нечто .






Залишити коментар

Ім'я
Коментар
інші новини
У Прилуках відмітили 125-ту річницю з дня народження Миколи Яковченка,... 2025-05-05 15:55:13 Мер Ніжина Олександр Кодола зустрівся з Валерієм Залужним у Лондоні 2025-05-05 15:46:37 Як працює нововведення у сервісних центрах МВС 2025-05-05 15:39:23 Воїна з Чернігівщини нагороджено відзнакою Головнокомандувача ЗСУ - по... 2025-05-05 15:24:01 На «Привокзальному» ринку продають екзотичні і саджанці 2025-05-05 15:19:09 У стоматполіклініці на ЗАЗі буде спеціальний туалет 2025-05-05 14:50:13 Унаслідок пожежі в Ічні постраждали «АТБ» та Управління казначейської ... 2025-05-05 14:36:49 У бюджеті чернігівської громади на 2025 рік на напрямок оборони та без... 2025-05-05 14:11:30 На Чернігівщині попрощались із солдатом десантно-штурмового батальйону... 2025-05-05 13:34:32 У Чернігові 12-річний хлопчик загулявся до пізньої ночі, мати викликал... 2025-05-05 12:57:09