В Чернігові продають хліб з Мени, який випікають за старовинними монастирськими рецептами
2021-02-06 10:05:44


На початку грудня на вул.Жабинського, 3, що в районі залізничного вокзалу запрацював магазин "Хлібок". Співвласник менської приватної пекарні "Хлібок" Валентин Боженов розповів, що разом зі своїм партнером Василем Кондаковим вони їздили по монастирях Української греко-католицької церкви, що знаходяться в Західній Україні, разом із ченцям пекли там хліб і записували рецепти. Додому привезли їх близько 30-ти. З десяток із них підприємці постійно використовують у своїй роботі, на базі деяких розробляєють власні рецепти.
Про це повідомляє кореспондентка Ukrinform Наталія Потапчук.
Реалізувати "хлібну" ідею чоловікам, які є прихожанами місцевої парафії УГКЦ, допоміг священник отець Роман Халус. Він домовився з монастирями своєї конфесії і ті охоче прийняли менських підприємців та поділилися з ними пекарським досвідом. Певний внесок у відкриття справи зробив також благодійний фонд "Карітас-Золочів" УГКЦ та його директор отець Михайло Сукмановський.

На фото Валентин Боженов та Василь Кондаков

Магазин Хлібок у Чернігові

Магазин Хлібок у Мені


Мініпекарню "Хлібок" у Мені Боженов та Кондаков відкрили в 2019 році власним коштом. Зараз тут виробляється 42 види хлібобулочних виробів. У їхніх рецептах відсутні розпушувачі та різні хімічні добавки. Хліб випікається на дріжджах, пшеничній, житній та молочній заквасках (одна з них, італійська, привезена з Закарпаття) із додаванням гірчиці, сушених трав, льону, пшона, соняшникового насіння, кмину та інших натуральних інгредієнтів.
Фото з сайту з livejournal та Інстаграм Хлібок
Про це повідомляє кореспондентка Ukrinform Наталія Потапчук.
Реалізувати "хлібну" ідею чоловікам, які є прихожанами місцевої парафії УГКЦ, допоміг священник отець Роман Халус. Він домовився з монастирями своєї конфесії і ті охоче прийняли менських підприємців та поділилися з ними пекарським досвідом. Певний внесок у відкриття справи зробив також благодійний фонд "Карітас-Золочів" УГКЦ та його директор отець Михайло Сукмановський.

На фото Валентин Боженов та Василь Кондаков

Магазин Хлібок у Чернігові

Магазин Хлібок у Мені


Мініпекарню "Хлібок" у Мені Боженов та Кондаков відкрили в 2019 році власним коштом. Зараз тут виробляється 42 види хлібобулочних виробів. У їхніх рецептах відсутні розпушувачі та різні хімічні добавки. Хліб випікається на дріжджах, пшеничній, житній та молочній заквасках (одна з них, італійська, привезена з Закарпаття) із додаванням гірчиці, сушених трав, льону, пшона, соняшникового насіння, кмину та інших натуральних інгредієнтів.
Фото з сайту з livejournal та Інстаграм Хлібок
Хочете отримувати головне у месенджер? Підписуйтесь на наш
Telegram.
Залишити коментар
інші новини
78-річна Людмила Богославська освоїла технологію виконання вишивки «...
2025-05-17 16:56:45
На Чернігівщині відбулась подія з лелеками, яка розчулила усіх до сліз
2025-05-17 16:41:43
Антоніна Афоніна отримала неймовірний подарунок до Дня матері
2025-05-17 16:07:06
Орденом «За мужність» нагороджено бойову медикиню з Чернігівщини
2025-05-17 16:01:44
Людмила Іванченко отримала 9 років з конфіскацією майна за те, що прац...
2025-05-17 15:53:00
Відьма найвищого рівня. Квитків вже немає
2025-05-17 15:17:54
Чи будуть цього року заробітки на чорниці на Чернігівщині?
2025-05-17 14:58:34
Як називають новонароджених у Менському зоопарку?
2025-05-17 14:44:08
У дворі чернігівської багатоповерхівки нетверезий водій почав рух і од...
2025-05-17 14:11:04
У Чернігові тролейбус з'їхав із дороги під приватний будинок на вулиці...
2025-05-16 14:59:23
Рига хліб √2 ????
MOLODTSI! BEAUTY!!!
OK ... MONIKA ..GO ON !!
" ..вони їздили по монастирях Української греко-католицької церкви, що знаходяться в Західній Україні, разом із ченцям пекли там хліб і записували рецепти..." -- напомнило о монастыре Шаолинь и тайной операции узнать рецепт рисовой лапши .
Это действительно важно в продвижении чего и кого бы то ни было - придать ореол тайны, загадки, создать ЛЕГЕНДУ. Как правило большинство людей на это всегда клюют - по всему такова психология человека. Даже сейчас, в период всеобщего неверия никому и ни во что, такие психологические трюки остаются актуальными. Браво! Успехов!!
Верно. Но хлеб, на фото, выглядит довольно аппетитно. Нужно попробовать на вкус. Реклама достигла цели )
В киевхлеб не против???
очень аппетитно выглядит