В Чернігові продають хліб з Мени, який випікають за старовинними монастирськими рецептами

2021-02-06 10:05:44
6307 8
На початку грудня на вул.Жабинського, 3, що в районі залізничного вокзалу запрацював магазин "Хлібок". Співвласник менської приватної пекарні "Хлібок" Валентин Боженов розповів, що разом зі своїм партнером Василем Кондаковим вони їздили по монастирях Української греко-католицької церкви, що знаходяться в Західній Україні, разом із ченцям пекли там хліб і записували рецепти. Додому привезли їх близько 30-ти. З десяток із них підприємці постійно використовують у своїй роботі, на базі деяких розробляєють власні рецепти.

Про це повідомляє кореспондентка Ukrinform Наталія Потапчук.

Реалізувати "хлібну" ідею чоловікам, які є прихожанами місцевої парафії УГКЦ, допоміг священник отець Роман Халус. Він домовився з монастирями своєї конфесії і ті охоче прийняли менських підприємців та поділилися з ними пекарським досвідом. Певний внесок у відкриття справи зробив також благодійний фонд "Карітас-Золочів" УГКЦ та його директор отець Михайло Сукмановський.



На фото Валентин Боженов та Василь Кондаков



Магазин Хлібок у Чернігові



Магазин Хлібок у Мені





Мініпекарню "Хлібок" у Мені Боженов та Кондаков відкрили в 2019 році власним коштом. Зараз тут виробляється 42 види хлібобулочних виробів. У їхніх рецептах відсутні розпушувачі та різні хімічні добавки. Хліб випікається на дріжджах, пшеничній, житній та молочній заквасках (одна з них, італійська, привезена з Закарпаття) із додаванням гірчиці, сушених трав, льону, пшона, соняшникового насіння, кмину та інших натуральних інгредієнтів.

Фото з сайту з  livejournal та Інстаграм Хлібок

Хочете отримувати головне у месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram.

коментарі (8)
Стєпанич2021-02-06 16:18:42 відповісти

Рига хліб √2 ????

МОНИКА2021-02-06 17:42:08 відповісти

MOLODTSI! BEAUTY!!!

BILL CLINTON відповісти

OK ... MONIKA ..GO ON !!

Кунг- фу 2021-02-06 17:43:36 відповісти

" ..вони їздили по монастирях Української греко-католицької церкви, що знаходяться в Західній Україні, разом із ченцям пекли там хліб і записували рецепти..." -- напомнило о монастыре Шаолинь и тайной операции узнать рецепт рисовой лапши .

792021-02-06 18:32:41 відповісти

Это действительно важно в продвижении чего и кого бы то ни было - придать ореол тайны, загадки, создать ЛЕГЕНДУ. Как правило большинство людей на это всегда клюют - по всему такова психология человека. Даже сейчас, в период всеобщего неверия никому и ни во что, такие психологические трюки остаются актуальными. Браво! Успехов!!

Anonimвідповісти

Верно. Но хлеб, на фото, выглядит довольно аппетитно. Нужно попробовать на вкус. Реклама достигла цели )

Anonim2021-02-06 20:58:59 відповісти

В киевхлеб не против???

Anonim2021-02-09 09:04:08 відповісти

очень аппетитно выглядит

Залишити коментар

Ім'я
Коментар
інші новини
Як варили пиво на Чернігівщині: історія давня та модерна 2025-08-02 09:07:31 Брати Камишні загинули в один день 2025-08-01 14:23:12 53-річний мешканець Чернігова вийшов з тюрми і знов почав закликати до... 2025-08-01 14:16:02 У ДТП біля села Нова Басань загинула водійка легковика «Skoda» 2025-08-01 14:02:26 Медикиня і поетеса: Ганна Дроботущенко про життя, творчість і мрії 2025-08-01 13:52:26 Лелека чорний - один із загадкових птахів нашо­го краю 2025-08-01 13:29:17 Придбання квитків через каси буде недоступне: нові правила Укрзалізниц... 2025-08-01 13:20:17 Родичі Євгена Вовка, який пробув у ворожому полоні майже 3.5 роки розп... 2025-08-01 13:10:01 Брижинський наказав негайно організувати чергування рятувальників на п... 2025-08-01 12:54:49 Чернігівців запрошують на святкування Спаса 2025-08-01 12:47:11