Солодкі букети на десерт від Наталії Таранчук
2025-03-07 13:52:22



Солодкі букети ічнянки Наталії Таранчук вже побачила вся Україна в програмі «Ранок» на 1+1. І від смачного хобі майстрині глядачі були в захопленні.
За професією пані Наталія бухгалтер. Працює в дитячому садочку № 5 уже близько семи років. А після роботи, вдома, майстриня починає чаклувати на кухні. Та зі смачних інгредієнтів «вирощує» дивовижні квіти, з яких складає букети. І попит на них постійно зростає.
- Пані Наталю, робота бухгалтера вимагає терпіння, уміння працювати з цифрами, уваги й зосередженості. І не кожному вона до снаги. Тож удома хочеться відпочити. Виявляється, не тільки у кріслі, поринувши в серіали...
- Бухгалтерія - справа справді серйозна. Але я хотіла опанувати цю професію, тож вступила на навчання за спеціальністю. Я працюю бухгалтером у дитячому садочку. Наша керівниця Людмила Анатоліївна Глушко дуже компетентна, любить дітей і вболіває за наш заклад. Тому колектив у нас компетентний і дружний.
- Наталю Валентинівно, як ви прийшли до вашого солодкоквіткового захоплення? Можливо, після цифр захотілося творчості?
- Саме так, хотілося щось зробити для душі. Коли я приходжу додому з роботи, чоловік ще працює, наша донька Тетяна живе за кордоном, у Польщі. Тож вільний час присвячую створенню смачних казкових букетів. Хоча це досить трудомістка, кропітка та й доволі затратна робота. Приблизно рік тому я побачила у ТікТоці відео, як дівчина виготовляє такі букети. Рецепт був не досить складний, інгредієнти у мене всі були, тож я вирішила спробувати. Придбала спеціальні силіконові форми, вони коштують від 200 гривень. Залила першу, з квіткою - це була троянда, і принесла на роботу. Дівчата спробували, їм сподобалася. Із цього і почалося моє захоплення.
- З чого виготовляють солодкі квіти?
- До рецепту входять вершки 35%, желатин, глюкозний сироп і шоколадна глазур - біла. Спочатку треба желатин змішати із вершками, щоби він набух, потім його розтопити, також розтопити шоколад і всі інгредієнти змішати. В останню чергу додається глюкозний сироп. Для кольору домішую харчові барвники. Для кожної квітки купую окрему форму. Маса заливається і застигає. А потім формується букет. Для краси добавляю д рібні квіточки і зелень самшиту.
- Які квіти особисто вам подобається робити?
- Як на мене, гарніших за троянди немає жодних квітів. Але, звісно, кожна квітка красива по- своєму. Багатьом дуже подобаються хризантеми. Чесно кажучи, думала перед 8 березня люди будуть замовляти більше тюльпанів, оскільки це весняні квіти, але хризантеми виявилися в пріоритеті. Колір у букеті я підбираю сама, якщо замовник спеціально це не оговорює.
- Скільки квітів зазвичай у букеті?
- Мінімум п’ять, але все залежить від того, на яку суму розраховує людина. Середній букет із семи квіток коштує 600-650 грн. Ціна ще залежить від упакування, якихось додаткових елементів, прикрас.
- Це недорого для смаколиків із натуральних інгредієнтів. Адже коробка навіть зі жменькою цукерок коштує чимало, а складова там часто далека від ідеалу... Пані Наталю, чи багато у вас замовлень?
- Коли як. Часто замовляють перед святами, на ювілеї, дні народження. Як правило, перед святами 5-6 замовлень, але я беру стільки, скільки зможу і встигну приготувати.
- Скільки часу витрачаєте на створення одного букету?
- Квіти можна виготовити заздалегідь, а зібрати я можу два букети за вечір. А якщо повністю займатися букетом, то практично весь день іде на виготовлення букета із 5-7 квітів.
- Не шкода розлучатися із власноруч створеною красою?
- Ні, для мене головне, щоби замовник залишився задоволеним. І людям додалося радощів.
- Мабуть, ваші колеги вже добре знають смак ваших квітів?
- Звичайно, я завжди готую їстівний букет для колективу з нагоди якихось свят. До речі, вони були моїми першими замовниками.
- Асортимент квітів у ваших букетах постійний чи змінюється?
- Я весь час удосконалююсь, шукаю щось нове, намагаюся урізноманітнити квіти. У моїх роботах є хризантеми, троянди, тюльпани, соняшники... Загалом, маю дуже багато форм різного розміру та виду.
- Ви живете у приватному будинку? Напевно, у вас багато і живих квітів?
- Так, я квіти люблю, і троянд у мене дуже багато. А загалом квіти в мене різні - півонії, жоржини, гладіолуси, весняні першоцвіти...



- А чоловік допомагає вам у приготуванні смачних букетів?
- Дуже допомагає. Наприклад, Валентин виготовляє основу з пінопласту для форм, це займає багато часу.
- Ваша донька бачить, яку красу створює мама?
- Їй подобається, каже, гарно. Але, буває, й підправляє, радить.
- А чи ви куштуєте свої надзвичайні квіти?
- Обов’язково, по-перше, маю розуміти, яким буде на смак виріб. А по-друге, я солодкоїжка, тож ласую із задоволенням.
- Чоловік не став менше балувати вас цукерками?
- Ні, цукерки ніхто не відміняв. Люблю шоколадні.
- Що вам про ваші вироби кажуть ваші знайомі чи сусіди?
- Коли вийшов сюжет на 1 + 1, почула багато схвальних відгуків. До речі, мої букети не обов ’яз- ково з’їдати одразу, вони можуть постояти в упакуванні навіть два тижні, милуючи око. Якщо ж розпакували, доведеться з’їсти.
Джерело: "Трудова слава", Людмила ЗАБАРОВСЬКА, Віра СОЛОДКА
Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш
Telegram.
Оставить комментарий
другие новости
Квіти, що оживають на полотні: дивовижні картини Раїси Лябах
2025-03-07 14:53:49
Яна Нікитенко створює різнокольорові квіти, наче тільки-но зрізані з к...
2025-03-07 14:33:59
У Чернігові ветерани розповідають про війну з театральної сцени...
2025-03-07 14:22:25
Кардіолог Ліна Малашенко розповіла про фактори ризику серцево-судинних...
2025-03-07 14:13:34
Солодкі букети на десерт від Наталії Таранчук
2025-03-07 13:52:22
У Сновську вандал розтрощили міську вбиральню
2025-03-07 13:38:41
Антоніна Ємельяненко отримала 5,5 року ув’язнення за вбивство батька
2025-03-07 13:10:35
Вероніка Тарасенко розповіла про секрети успішної жінки
2025-03-07 12:44:41
Троє городнянців потрапили до лікарні, через бійку з неповнолітніми
2025-03-07 12:02:45
Заклади освіти Чернігова отримали 290 нових ноутбуків
2025-03-07 11:48:41